AutósTITKOK
 

A szerző bemutatkozása,
az AutósTITKOK vállalkozás és
az AutósTITKOK elektronikus könyv létrejötte
 

Kérem, engedje meg, hogy az AutósTITKOK könyv szerzőjeként bemutatkozzam önnek!

Holics Gábor vagyok.

Holics Gábor

 
1990-ben végeztem gyártástechnológus mérnökként a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán. Sajnos, az akkori gazdasági környezet nem kedvezett a kezdő mérnököknek, no meg a főiskola 3 éve alatt arra is végleg ráébredtem, hogy a gyártástechnológia nem az a terület, amiben egy életet szeretnék eltölteni, ezért az üzleti szférában kezdtem dolgozni.
Ennek folytán, a kommunikáció területén kaptam kiképzést, magától az élettől. Az autós szakmához is ekkor kerültem közel, mivel 1992-től 1995-ig, egy biztosítási alkusz cég autóbiztosítási részlegénél dolgoztam. Itt nagyon sokféle autó kipróbálására, és káresemények részleteinek megismerésére nyílt lehetőségem. Később a járművédelem területén is szereztem tapasztalatokat.

Autótulajdonosi pályafutásomat 1992-ben kezdtem (korábban főleg motorkerékpáron ülve riogattam a jobb sorsa érdemes autósokat).
Az autósként összegyűjtött számos negatív élményt itt nem akarnám hosszan részletezni, de oldalakat lehetne megtölteni információhiányból, illetve naivitásból eredő rossz döntésekkel, fölösleges pénzkidobásokkal.

Folyamatosan a saját káromból tanultam, mivel nem állt rendelkezésre olyan tudásforrás,

ami az adott helyzetben kéznél lett volna, és felkészített volna a jó döntésre, illetve arra, hogy a kisebb-nagyobb bepalizásokat megússzam.

2000-ben, a "szörfözői" szintnél mélyebben kezdtem megismerkedni az Internettel. Megfogott az a végtelennek tetsző lehetőség, ami a világhálóban rejlik. Többek között találkoztam amerikai tanácsadó weblapokkal is, amelyek autósoknak adtak a kezébe olyan tudást, amivel elkerülhetik az autózás minden területén megbúvó csapdákat.

Történt két olyan dolog is, ami oda vezetett, hogy létrejött az AutósTITKOK vállalkozás. Nem megyek bele a részletekbe, de az egyik - egy kisebb átverés egy szervizben - annyira felbosszantott, hogy arra gondoltam, mi lenne, ha a magyar autósoknak is rendelkezésére állna egy olyan információforrás, ahol elérhető lenne minden tudás, amivel fölvértezhetik magukat a rossz vásárok, az átverések, a kis- és a nagy bosszúságot vagy veszteséget jelentő bepalizások, csalások, sőt lopások ellen...

Felkerestem Magyarország autókereskedelmének egyik "nagy öregjét", aki akkor még az egyik legnevesebb hazai gépkocsi-kereskedő cég vezetője volt (ma már nyugdíjas). Őt még autóbiztosítási-bróker koromban ismertem meg, és számomra mindig a tisztességes és megbízható üzletembert, a korrekt cégvezetőt jelentette. Megkérdeztem, hogy vállalná-e egy ilyen vállalkozás szakmai kontrollját, elmondaná-e azokat a titkokat, amelyek átadása azt is jelentheti, hogy a tudást az ő cégétől vásárlók is alkalmazzák majd, így érve el nagyobb engedményeket, vagy emiatt esetleg megfontoltabban költik el pénzüket? Hála Istennek, nagy fantáziát látott a dologban, és kötélnek állt. A szakma becsületének védelme volt az egyik fő ok, ami miatt igent mondott, neki is érdeke ugyanis, hogy az autós szakma megtisztuljon a kóklerektől, csalóktól és ügyeskedőktől, és ha ezért tehet, nem bánja, hogy cégének profitja esetleg valamelyest csökkenhet. (Abból adódóan, hogy ezek az információk súlyosan csökkenthetik az autókereskedelemből élő cégek profitját, sőt sokszor csalók, bűnözők, és gerinctelen piti ügyeskedők zsebéből vesznek ki súlyos pénzeket, fent említett szakértőnk neve elhallgatását kérte.)

A könyv elsőnek megírt fejezete 2000 végén kezdett körvonalazódni. Rendszeresen találkoztam szakértőnkkel, számtalan kérdést tettem fel, ő is rengeteg sztorit mesélt. Az Internet is kimeríthetetlen információ-forrásnak bizonyult. Azt láttam, hogy rengeteg szerzőtől lehet egy-egy dolgot tanulni, de jellemzően mindenki mást emelt ki, márt tartott fontosnak.

Ezt látva elhatároztam, hogy egy olyan művet fogok publikálni, ami lehetőleg nem hagy ki semmit, amivel autósként szembesülhetünk autóvásárlás, -eladás, illetve mindennapi autózás közben. Ahogy ezt szem előtt tartva írtam a könyvet, szembesültem azzal, hogy valójában mekkora fába is vágtam a fejszémet.

A munka nagyságát jellemzi, hogy a ma 6. fejezetként szereplő, valójában 3 fejezetre (6a, 6b, 6c) bontott témáról, ami az autók tulajdonságaival kapcsolatos szempontokat tárgyalja, először azt gondoltam, hogy egy fejezet néhány bekezdése lesz csak...

Mindez azonban nem megy az olvashatóság rovására, a részek jól elkülöníthetők. Habár a könyvet érdemes legalább egyszer elejétől a végéig elolvasni, a szerkesztés arra is lehetőséget kínál, hogy az olvasó gyorsan megtaláljon egy-egy őt érdeklő részt.

A továbbiakban is szeretnénk minden olyan autós témát feldolgozni, ami veszélyeket rejt magában, ami ismerete nélkül csak a vakszerencsén múlik, hogy az ember elégedett lesz-e egy autóval, megússza-e az átveréseket, bepalizásokat, illetve, hogy nem költ el százezreket - milliókat fölöslegesen.

Reméljük, hogy önt is felvértezhetjük mindezzel az információval!

Tisztelettel:


aláírás
Holics Gábor
szerző, szerkesztő, cégvezető

Cégadatok:

AutósTITKOK KFT.
Adószám:  12749173-2-13
Székhely/telephely: 2111 Szada, Béke u. 48.
Bankszámlaszám: 10201006-50164220-00000000
E-mail: autostitkok@autostitkok.hu
Cégjegyzékszám: Cg.13-09-205372
Cégbejegyzés kelte: 2001. december 13.
Statisztikai számjel: 12749173-7022-113-13
Adatkezelés tájékoztató

 Főoldal / Tartalomjegyzék / Megrendelés / Érzelmek az autóvásárlásban / Mikor jön el a csere ideje? / Reklám dekóder / Kereskedő lélektan / Használtat, vagy újat? / A használati jelleg szerepe / Csalóka sztereotípiák / OK, hogy mekkora a takaró, de mekkora a nyújtózás? / Találjuk meg a legjobb hitelt! / Autó áralku / Bemutatkozás