AutósTITKOK
 

 

Jobban megéri használt autót venni, mint újat, de...

nehéz jó használtat találni

 
Talán semmi más területen nem lehet hallani annyi átverésről, mint a használtautó-piacon. Gondoljunk csak a kilométeróra-visszatekerésnek a szigorúbb büntetések ellenére is továbbélő népszokására, az eladásra talpra állított, és hibátlan autók áráért adott, összetört és/vagy széthajtott bontószökevényekre. 

Ennek ellenére, én mégis azt mondom, hogy nem csak muszájból kell használt autót venni ha nincs lehetőség újra, hanem egyenesen megéri! Ezt a témát, a "használt vagy új?" dilemmáját járja körbe részletesen az AutósTITKOK autóvásárlási eBook 3. fejezete.

Amikor ezen dolgoztam, elvégeztem egy számítást, ami egy adott modell vadonatújan vagy négyévesen vásárolt példánya közötti különbözetet hasonlítja össze. A vételt, és 6 év használat összköltségét vettem alapul.

Magam is megdöbbentem a különbségen! Az igazán komoly eltérés abban van (és ez az, ami miatt annak is megéri haszált-vásárláson gondolkodnia, aki amúgy megengedhetné magának az újat), hogy mit kezd azzal a pénzzel, amit nem költ el az újra (sem készpénzként, sem részlet formájában).

Kiszámoltam, hogy mit kapok, ha az új részleteire szánt pénzt inkább befektetem, mondjuk, nem túl komoly, éves 10 %*-os kamatra. A 6. év végén 4,2 millió forintom lesz pluszban! (*Nyilván nem bankban, annál azért vannak sokkal jobb lehetőségek.)

Ha lebontom havi összegekre, akkor ez azt jelenti, hogy 6 éven át, minden hónapban 58.300 forintot keresek azzal, hogy nem az újat vettem meg.

Az a táblázat, amivel a számítást elvégeztem, részletes használati leírással együtt része a kiadványnak, így Ön is bármilyen eset-összevetést ki tud vele számolni.

Az fejezet további érveket is fölsorol a használt vagy új dilemma kapcsán, ezzel segítve az Ön döntését. Természetesen, ha a pénz nem számít, jó újat venni, számos racionális érv is van mellette, de az továbbra is biztos, hogy pénzügyi szempontból egy jól kiválasztott használt autó a legjobb döntés.

OK, tegyük fel, meggyőztem, de...
 

...mi van a használtautó-vásárlás kockázatával?

 
Erre az egyik jó válasz az, hogy egyre több márka kínálja használtan is garanciával az autóit, illetve van erre márkafüggetlen megoldás is. (Ezt a témát is alaposan körbejárja a fejezet.)

A másik jó válasz meg az, hogy kellő fölkészültséggel, illetve szakértő segítséggel olyan használt autót tud venni, amivel elégedett lesz, amiről nem derülhetnek ki utólag drágán javítható problémák.

Az AutósTITKOK megoldáscsomag arra szolgál, hogy úgy fölkészülhessen a vásárlásra, hogy kinevethesse azokat, akik egy romot akarnak Önre sózni, és arra, hogy a kiszemelt autóért csak annyit fizessen, amennyit az tényleg ér. Szerezze meg most, kattintson ide!

A saját fölkészülés mellett, urambocsá' helyett, pedig érdemes szakértő segítségét kérnie. Én őt ajánlom.

Ha felkészülten, és/vagy az ő segítségével vesz használtat, pár hét múlva már úgysem úgy gondol rá, mint másvalaki levetett autójára, hanem úgy, mint saját kedvencére.

****

Ez csak egy rövid gondolat a fejezetből. Ha biztosra akar menni, akkor szerezze be az AutósTITKOK megoldáscsomagot, ami a ma elérhető legátfogóbb információforrás az autóvásárlásról!

A 3. fejezetben végigvesszük az összes érvet pro- és kontra a használt és az új vásárlása kapcsán.

Ha most találkozott először az AutósTITKOK projekttel, akkor itt nézhet utána, hogy mi is ez.

Itt pedig az Autóvásárlás témáját boncolgató eBook részletes tartalmi leírását nézheti meg, ahonnan betekinthet a többi fejezetbe is.

Ha viszont már olvasott tőlem ezt-azt, akkor látja, hogy rendkívüli értéket kap a csomaggal. Ne hezitáljon tovább, ide kattintva rendelje meg most a kiadványt.

 Főoldal / tartalomjegyzék / megrendelés / Érzelmek az autóvásárlásban / Mikor jön el a csere ideje? / Reklám dekóder / Kereskedő lélektan / Használtat, vagy újat? / A használati jelleg szerepe / Csalóka sztereotípiák / OK, hogy mekkora a takaró, de mekkora a nyújtózás? / Találjuk meg a legjobb hitelt! / Autó áralku / Bemutatkozás