AutósTITKOK
 

 
Az AutósTITKOK megoldáscsomag
rövid tartalom-ismertetése

I. kötet:
Minden, amit az autóvásárlásról és
autóeladásról tudni érdemes

 
Bevezető: az autóvásárlás művészete

Alapozás, és az autóvásárlás módjai. Ki, hogy olvassa az eBookot, hogy az a legtöbb hasznot hajtsa Önnek? Mért gond, ha főleg az érzelmeire hallgat? Olvasson bele!
 

1. fejezet: Cserélje? Ne cserélje?

Mikor jön el tényleg az autó lecserélésének ideje - és mikor az a helyzet, hogy csak a reklámok és az autós média szirén-éneke szédítette el? Lerombolok néhány nagyon költséges mítoszt az autók avulásáról, értékvesztéséről. Megismerheti azt a hozzáállást, amivel mindig megmarad az "újautó-feeling", ami által mindig büszke lehet autójára, az mindig megbízható marad, és mindig jó érzés lesz vezetni! Megnézzük, hogy ugyanakkor mikor éri meg már tényleg lecserélni egy autót. 

A fejezetben közölt módszerrel pontosan kiszámíthatja, hogy megéri-e még autóját megcsináltatni, és megtartani, vagy ideje megszabadulni tőle. Olvasson bele!
 

2. fejezet: Létfontosságú pénzügyi megfontolások, a finanszírozás és a biztosítás rejtelmei

Fogadjunk, hogy nem tudja, valójában milyen autót engedhet meg magának! Ne legyen azok között, akiknek a bank visszaveszi az autóját! Ne menet közben jöjjön rá, hogy a jól hangzó hitelajánlatban hol van elrejtve a csapda!
Segítek összehasonlítani a különböző hitelajánlatokat, hogy kiderüljön tényleg melyik a legjobb. (Legkevésbé rossz.) Miért nem alkalmas a THM az ajánlatok összevetésére, és mit ajánlok helyette erre? Segítek megtalálni akár havi tízezres nagyságrendű különbségeket az ajánlatokban. 

A fejezet segítségével meghatározhatja, Önnek ténylegesen mekkora havi részletet szabad bevállalnia ahhoz, hogy élvezhesse is az autót és másra is maradjon pénze. (Az emberek 99 %-a ezt az összeget súlyosan túlbecsüli!) Megoldást kínálunk az előre nem látható adósságcsapdák elkerülésére is. Olvasson bele!

Segédanyagként egy a különböző finanszírozások és biztosítások pontos összehasonlítására alkalmas számító-táblázatot mellékeltem.
 

3. fejezet: Mire figyeljen, amikor kereskedőkkel beszél?

Ismerje meg "az ellenfelet"! Bemutatom a kereskedők gondolkodásmódját, segítek olyat választani, ahol a legnagyobb valószínűséggel lesz elégedett a vásárlás után is. Megtudhatja, hogy milyen reklámoknak ne dőljön be, hiszen ezeknek csak ritkán van valóságalapja, és csak az a célja, hogy betegye a lábát a szalonba, ahol egy rutinos kereskedő már alaposan "megdolgozhatja Önt". A fejezetet megismerve olyan eszközökhöz jut, amik helyzeti előnyt jelentenek Önnek, amikor egy márkakereskedésben tárgyal. Olvasson bele!

Segédanyagként ajánlatkérő sablont adok.
 

4. fejezet: Használtat, vagy inkább újat? - érvek mindkét oldalon, pro és kontra.

Segítek a dilemma feloldásában! Milliókkal lehet gazdagabb, ha átgondolja a dolgot!
További témák: milyen idős használt autót érdemes (normál esetben) megvenni? Hogyan mentesülhet attól, hogy egy esetleges váratlan meghibásodás javítási költsége megrendítse a családi költségvetést?
Hogyan ülhet Ön 6 év múlva luxusautóban, míg azok, akik ugyanannyi pénzzel rendelkeznek, de bedőlnek mítoszoknak, és az árral, a "marhacsapáson" haladnak, csak átlagos autó jut? Olvasson bele!

Segédanyagként rendelkezésére bocsátok egy Benjamin Franklin döntésértékelő módszere alapján készült, döntést segítő - automatikus pontozó űrlapot, amely a használt, illetve új autó közötti választást segíti. Kap egy számító táblázatot is, amivel kiszámolhatja, hogy adott autók esetében mennyivel jár jobban, ha használtat vesz új helyett. Sokkoló összegeket kaphat eredményül! Ezekre a legtöbben nem gondolnak, amikor új autó mellett döntenek!
 

5. fejezet: Tudnia kell, hogy mit akar, de leginkább azt, hogy mire van szüksége!

Milyen általános szempontoknak kell megfelelnie az autónak - avagy miből áll össze az, hogy igazán ki tudja használni? Igények, használati módok, vágyak összevetése a gépjármű-kategóriák szolgáltatta megoldássokkal.
Húsz kérdés, amit ha nem válaszol meg, puszta szerencse, ha elégedett lesz az autójával.
Segítek megszabadulni néhány apáról-fiúra szálló, költséges meglepetéseket, nagy csalódásokat okozó sztereotípiától is.
Olvasson bele!
 

6. fejezet: Milyen specifikus szempontoknak kell megfelelnie az autónak?

Ne hagyja magát elkápráztatni az extra-listától! Milyen biztonsági, vagy kényelmi felszerelés tényleg "extra" és mi tartozik ma már az alapkövetelményekhez? Miért érdemes igazán fizetni, és mi hagyható ki? Hogy döntse el, hogy Ön melyik autóban fogja kompromisszumok nélkül jól- és biztonságban érezni magát? A téma annyira kiterjedt, hogy 3 alfejezetre bontottam:

a) Mi az a biztonsági minimum, ami alá nem szabad menni? Mi nyújt tényleg biztonságot, és mi általánosan elterjedt tévhit? 
Nézzük végig együtt a paramétereket és felszereléseket a passzív biztonság, aktív biztonság, kezelhetőség témakörében. 

b) Milyen legyen az autó "motorizáltsága"? Erő és teljesítmény, és az ezzel kapcsolatos varázslás. Mi szemfényvesztés, és mitől érez majd egy autót tényleg megfelelően erősnek? Segítek eligazodni a különféle motorokkal kapcsolatos kifejezések között.

Mikor érdemes dízelt vennie, és mikor nem térül meg szinte soha? (Illetve milyen takarékos alternatívát mikor érdemes választani.)
Segédanyagként egy motorfajták szerinti számítótáblát kap, ami segít kiszámolni, hogy az Ön használati módja alapján melyik motor- illetve üzemanyagfajta (benzin, dízel, gázüzem, hibrid, elektromos) mennyi idő alatt térül meg.

Megnézzük, hogy mitől praktikus egy autó, és mi az, amit gyakran feláldoznak a dizájn oltárán. Végigmegyünk a kényelmi extrákon is: mi ezek közül, amikre csak akkor költsön, ha e miatt más, lényegesebb felszerelésekről nem kell lemondania, és mik azok, amik választása szinte "kötelező" (és miért)

Mi az, amit meg kell vizsgálnia, ki kell próbálnia egy autón ahhoz, hogy kiderülhessen: tényleg elégedett lesz-e vele, megfelel-e az Ön (és családja) megszokásainak, esetleges speciális igényeinek. E nélkül csak a szerencsén múlik, hogy elégedett lesz-e autójával, és igazán büszke lesz-e rá!

Ide tartozik az is, hogy mik azok a dizájn elemek, amik nem évülnek el hamar, amik nem mennek ki a divatból, így nem hatnak majd furának, és amik miatt az autó még évek múlva is megdobogtatja a szívét. Ez az egyik kulcsa annak, hogy az autót ne unja majd meg!

c) Az autó lopás elleni védettségével kezdjük, majd a megbízhatóság kerül szóba. Megnézzük, hogy ennek milyen forrásokban, mely fórumokon érdemes utánanéznie. Megvizsgáljuk, hogy mit érdemes komolyan vennie egy újságíró által írt tesztből, és mit nem. Megtudhatja, hogy az átlagautós véleményét milyen fórumok gyűjtik össze, és ezekből mit szűrhet le.
 
Megnézünk egy-két különleges információ-forrást is.

A fejezet ezután pénzügyi szempontokkal foglalkozik: fölsorolja azokat a rejtett költségeket, amik vásárláskor rárakódnak az autó árára, és amikről a kereskedők előszeretettel hallgatnak. Így nem éri majd nagyon kellemetlen meglepetésként, hogy az árcédulán szereplő ár felett még mit kell majd fizetnie.
 
Az is a fejezet témája, hogy hogyan tudja előre kiszámítani, hogy az autót mekkora költségekkel lehet majd fönntartani?

Végül megnézünk pár sajátos szempontot: értékállóság, presztízs, bővíthetőség, extrák variálhatósága, stb.
Segítségképpen, a fejezet vége tartalmaz egy felszereltségi minimumot: az alá nem szabad menni, különben kockára teszi a biztonságot, a használhatóságot, és nagyon lecsökkenti az autózás örömét

Segédanyagként rendelkezésére megkap egy több mint 300 tételes ellenőrző-listát. Ezen bejelölhet minden Önnek fontos felszerelést és tulajdonságot, így majd az autó kiválasztásakor egy lényeges szempont sem marad ki. A listát használhatja arra is, hogy az egyes tulajdonságokat pontozva, "fölépít" egy ideális autót, amihez aztán minden vizsgált modellt hasonlíthat. Ez nagyon megkönnyíti a kompromisszumok nélküli választást. 
 

7. fejezet: A jó vásár kulcsa: otthoni felkészülés a használt autó-vásárlásra

Hogyan készülhet föl a kiválasztott típusok sajátosságaiból, hogy már messziről azt lássa Önön az eladó, hogy nem is kísérletezhet füllentéssel? Mit kell mindenképpen megtudnia egy adott típusról, hogy a legköltségesebb mellényúlásokat biztosan elkerülje?
Hogyan készüljön föl az árakból, hogy a túl drága, vagy gyanúsan olcsó hirdetéseket kiszűrhesse?

Hogyan válassza ki a legjobb hirdetéseket, miket kérdezzen telefonon?
Hogyan szűrheti ki már a hirdetésből, ha az autóra nem érdemes (sőt nem szabad) időt vesztegetni?
A rostán fönnmaradó hirdetések esetében, mit, és hogyan kérdezzen telefonon, hogy már ekkor kiderüljön, ha a hirdetőnek valami takargatni valója van?
Hogyan szűrheti ki a neppereket? Ennek segítségével nagyon sok időt és felesleges utat takaríthat meg!

A megnézendő autók tulajdonosaival milyen sorrendben, hova, és hogyan egyeztessen találkozót az autók átvizsgálása érdekében?
Milyen forrásból, milyen típusú kereskedésből nem érdemes autót venni? 
Hol jobb autót venni? Budapesten (nagyvárosban), vagy vidéken?
Végül, kitől jobb: magánszemélytől, vagy kereskedőtől?

Segédanyagként készült egy a legjobb hirdetések kiszűrésére alkalmas táblázat, és egy telefonos jegyzetlap, az összes felteendő kérdéssel.
 

8. fejezet: Az autó átvizsgálása használt- és új autóknál egyaránt

Ön nem lesz soha (többé) áldozat! Ez az eBook leghosszabb, és talán leglényegesebb fejezete. Mindazt részletesen bemutatjuk, amitől biztonságos lesz a használtautó-vásárlás! Az új autók jelentős százaléka sérül meg átadás előtt. Ezek kiszűréséhez is fontos segítséget adunk! Önt soha többé nem tudják majd "megvezetni" sem széthajtott, sokszorosan és/vagy súlyosan sérült használt autóval, sem szállítási sérült új autóval. A fejezet kínálta módszert alkalmazva nem csak a problémás, illetve vitás ügyeket kerülheti el, de megtalálhatja az összes alkura okot és lehetőséget adó tényezőt. Az alapos átnézés nem csak a későbbi problémák elkerülésében segít tehát, de jelentős pénzmegtakarítást is lehetővé tesz.

Széthajtott ócskavasak? Elhallgatott sérülésekkel teli autók? Rejtett hibák tömkelege? Visszatekert kilométeróra? Esetleg lopott jármű? Az ilyen autókat ezentúl biztos szemmel kiszűrheti! 

 • Milyen eszközöket vigyen magával egy alapos átnézéshez?
 • Milyen körülmények ordítanak, milyen külsejű eladót látva kell felgyulladnia a vészjelzőnek: "el innen, itt, ettől az embertől tilos autót venni!"?
 • Miről árulkodnak az eladó szavai, tekintete és metakommunikációja? Hogyan beszéljen az eladóval?
  Milyen hazugságvizsgáló trükköket vethet be?
 • Hogyan szűrhetők ki a volt taxik?
 • Alaposan átnézzük közösen az autót kívül-belül, elejétől a végéig, tetejétől az aljáig. Fotók segítségével mutatjuk meg a kényes helyeket.
  • Kívül-belül átnézzük a kasznit: milyen jelek árulkodnak a kisebb-nagyobb, vagy súlyos sérülésekről, előrehaladt, vagy épp csak kezdődő rozsdásodásról?
  • Megvizsgáljuk a motort: hogyan szűrhetők ki a széthajtott, rosszul karbantartott darabok?
  • Alaposan szemrevételezzük a váltót, a futóművet, és az autó egyéb fő elemeit, amik már vizuálisan árulkodhatnak az elhasználódásról, sérülésekről.
  • Mit, és milyen sorrendben próbáljon ki még álló helyzetben ahhoz, hogy ne maradjon rejtve egyetlen hiányosság, vagy műszaki hiba sem?
  • Milyen jelekből lehet egyértelműen következtetni arra, hogy az autó kilométeróráját visszatekerték?
 • Végigmegyünk azon, hogy hogyan néz ki egy alapos menetpróba, amin az autó "eldalolja" az eladó által direkt elhallgatott, vagy fel nem fedezett hibáit. A jelentkező esetleges zajok, vagy az autó egyes viselkedési sajátosságai milyen hibára utalnak? 

Segédanyagként először is egy részletes ellenőrző listát kap, ami segítségével semmit nem hagy majd ki a vizsgálat során. Az ellenőrző lista része egy nyilatkozat is, amit csak olyan eladó fog aláírni, aki nem akar trükközni. Szintén kap egy autó-vázlatrajzot a feltárt karosszéria-hibák bejelölésére.
A fejezethez adott segédanyagok része egy lista, ami a szerelő által végzendő vizsgálat elemeit sorolja fel.

 

9. fejezet: Áralku, az autó végső kiválasztása, lefoglalása, eredetiség-vizsgálata, megrendelése, megvásárlása, átíratása

A fejezet a folyamat lezárásán megy végig. Nem csak az áralkuról szól, hanem a rostán eddig fennmaradt autók közötti választást is segíti. A szükséges "papírmunkát", és a mindkét fél számára biztonságos pénzügyi rendezést is átvesszük.

Mit kezdhet plusz 80-100.000,- forinttal, amit már egy egyszerűbb, olcsó autó megvásárlásánál is megtakaríthat, vagy mivel ajándékozza meg magát 3-500.000,- vagy még több forintból, amit egy középkategóriás autó vásárlásánál takarít meg? Ön tudja. Mi csak azt tudjuk, hogy van mód komoly kedvezmények elérésére, és ebbéli lehetőségeit a fejezetben be is mutatjuk!

Alkalmazható példákkal, mintaszövegekkel írjuk le be az alku folyamatát, segítünk elérni a legjobb árat, legyen szó akár használt- akár új autóról.
Hogyan használhatja ki a feltárt hiányosságokat? Milyen módszerekkel tudhatja meg, hogy az eladó meddig hajlandó elmenni az árengedménnyel, és hogy hozhatja el az autót a legalacsonyabb áron? (Hogyan ismerheti föl, hogy tényleg elérte-e a legalacsonyabb árat, vagy csak a kereskedő próbál még magánál tartani néhány tízezer, vagy százezer forint extraprofitot?)

A végső rosta: egy Ön által ellenőrzött, lealkudott autót hova vigyen végső, szerelő által végzett átvizsgálásra, és mit nézzen át a szerelő?

Végül végigkalauzoljuk az autó "lefoglalózásának", megrendelésének, eredetiség-vizsgálatának, átvételének folyamatán. Megmutatjuk mindazt a pontot, ahol különösen óvatosnak kell lennie, ahol könnyen elkölthet plusz tíz- sőt akár százezreket anélkül, hogy muszáj lenne. 

Segédanyagként számtalan nyomtatványt kap a fejezet mellé:

 • Rendelkezésére bocsátunk egy részletes foglaló nyomtatványt,
 • egy "full proof" - azaz a manipulációkat kizáró adásvételi-szerződés nyomtatványt,
 • valamint kap még megrendelő nyomtatványokat, és átvételi ellenőrző listákat is használt- és új autós esetre is.
   

10. fejezet: A lecserélendő autó értékesítése

Jelenlegi autóját hogyan adhatja el a lehető leggyorsabban, ugyanakkor a lehető legmagasabb áron?

Milyen módon érdemes, és milyen módon nem az autót eladni? A különféle módok előnyei és hátrányai.
Hogyan készítse föl autóját eladásra - avagy mitől lesz az Ön autója a legvonzóbb?

Saját kivitelezésű eladásnál, hol és hogyan hirdesse meg az autót - avagy hogyan hozhatja a vevők tudomására, hogy az Ön autója, kategóriájában a legjobb vétel? 
Fényképes példákon keresztül mutatjuk meg a hatásos hirdetési fotó elkészítésének módját, mintaszövegeken keresztül a túlzásoktól mentes, mégis kiemelkedően figyelemfelkeltő szöveg elkészítésének módját.
Hogyan lője be az árat, hogy az se túl magas, se túl alacsony ne legyen?

Hogy válaszoljon a telefonhívásokra, hogy mindenki az Ön autóját akarja először megnézni? Hogyan mutassa meg az autót a vevőjelöltnek? Mi legyen Önnél, mi semmiképpen se? A fejezet segít kezelni a vevők kifogásait, elhárítani a rutinos autóvásárlók trükkjeit, így segít az autó gyors és elvárt áron történő eladásában -  abban, hogy a vevő ne használhasson piszkos trükköket az ár lealkudásánál.

Ha nem készül föl, ezeknek mind bedőlhet, ami miatt a szükségesnél többet enged majd az árból! Az ár "megvédéséhez" mintamondatokat is tartalmaz a fejezet.

Az eladás további módjai: hogyan járjon el, mire vigyázzon bizományosi értékesítésnél, kereskedőnek történő készpénzes eladásnál, beszámításnál?

Végül, a fejezet szól az eladásnál betartandó óvintézkedésekről, elvégzendő adminisztratív dolgokról

Előkészületben:

Az autóvásárlás témájának végén, valószínűleg megvizsgáljuk majd közelebbről az autó-behozatal külföldről témát. Mik ennek előnyei, mik a hátrányai, különleges buktatói.

  


II. kötet:
Jelentős megtakarítási lehetőségek a mindennapi autózásban -
autó-fenntartásban;
védelem a rendszeres, vagy alkalmankénti megkárosításoktól

 
Mindennapi megtakarítások 100 pontban


Hogyan csökkentheti jelentősen, akár 15-25%-kal, kirívó esetekben, akár 30 % feletti mértékben az üzemanyag-költségeket, miközben még dinamikusabban is halad?

Nem okos és drága, viszont kétes hatékonyságú kütyüket kínálunk! A leghatékonyabb fogyasztáscsökkentő "berendezés" az Ön két füle között foglal helyet. :-) Megmutatjuk az összes fogyasztás-növelő tényezőt, amit Ön egyszerű odafigyeléssel megszűntethet.

Bemutatjuk azokat a jó szokásokat, amiket elsajátíthat, így csökkentve jelentősen autója fogyasztását. Ha ezekre odafigyel, nem csak olcsóbban, de gyorsabban is érhet oda úticéljához.
Néhány pont, olyan rossz vezetési szokásokat leplez le, amelyek közül egy-egy elhagyása, akár önmagában képes 5-10 %-kal csökkenteni a fogyasztást. Olyan tényezőket is említünk, amik nem a fogyasztást csökkentik, mégis megtakaríthat velük tankolásonként több, mint 100 forintot!

A stressz- és balesetmentes autózás titkai

Hogyan kerülheti el a bajt? Hogyan ismerheti föl az eddiginél jóval messzebbről és korábban a veszélyes helyzeteket? Hogyan csökkentheti minimumra a mások hibájából bekövetkező baleseteket? Kiket érdemes messziről kerülni a közlekedésben? Milyen közlekedési helyzetek alakulnak ki nap, mint nap, amikben észre sem veszi, hogy valójában mekkora veszélyben volt, és csak a gondviselés mentette meg? Mit tehet meg azért, hogy mások ostobasága, felelőtlensége ne okozzon Önnek kárt?
 

Ha karambolozott, ne tetézze a bajt!

Mit tegyen, ha mégis baleset történik? Hogyan kell eljárni balesetnél, hogy kell kitölteni az európai baleseti bejelentőt (a "kék-sárgát"), később hogy kell kitölteni a biztosító baleseti bejelentő lapját, és hogyan kell kommunikálni a biztosítóval annak érdekében, hogy minél gyorsabban kifizessék a kárt, és ne tagadhassák meg a kárkifizetést? Mi az, amit a biztosító nem is említ, pedig jár Önnek? Mi a helyzet lopáskárnál? Hogyan kell eljárni, ha Ön a hibás?
 

Vigyázzon, "levehetik", avagy nagyon sokan pályáznak az Ön pénzére!

Gazemberkedések a benzinkutaknál és a parkoló-maffia trükkjei. Könnyen kicsalhatnak öntől néhány- akár 5-10 ezer forintos összegeket, ha nem figyel. Nem nagy összeg? És ha azt mondom, ha figyelmetlenül tankol, és parkol, akkor az összeg akár havi 20-30.000 forint is lehet? Valaki ennyivel több fizetésért már munkahelyet vált!

Kisebb kopás, hosszabb élettartam!

Ha kevésbé koptatja, kevesebbet kell rá költenie. Néhány tucat dolog, amivel hamar tönkreteheti az autót. Mik azok, amikre odafigyelve jóval kevesebbe kerül autója műszaki színvonalának fönntartása, és elkerülhetők a súlyosabb - drágább meghibásodások. (A fejezet jelenleg "embrionális" állapotban van, de egy nagyon komoly anyaghoz zajlik forrásgyűjtés.)
 

Megfizethetetlen tippek és trükkök néhánytucat pontban

Ezektől nem lesz közvetlenül olcsóbb az autózás, lehet, jó részüket a legtöbb autós ismeri is, de biztos van közte néhány olyan, ami akár egy "öreg rókának" is megoldást jelent egy-egy nehéz helyzetben.

 

Előkészületben:

 

Karbantartási tippek

Hogy minál jobban nézzen ki, és minél tovább szolgálhassa Önt az autója, anélkül, hogy erre sokat költenie, vagy szervizbe kéne vinnie.

Autó-tolvajok, rablók, és autófeltörők, azaz férgek, patkányok és tetvek.

Amit el akarnak vinni, azt el is viszik! Hogyan érheti el, hogy az Ön autóját a lehető legkevésbé akarják? Mitől lesz az Ön autója túl nagy rizikó a címben említett kártékony élősködők számára?

 

További tervezett (nem biztos, hogy a közeljövőben, vagy egyaltalán megvalósuló) fejezetek:

 
Hadviselés a szerviz-harcmezőn, valamint karbantartási tippek

hogy csak azt cseréljék az autón, amit tényleg kell, azt viszont tényleg beletegyék. No és persze annyiért, amennyi tényleg jár érte. Mi az, amit Ön tud megtenni azért, hogy minél kevesebbszer kelljen szervizbe látogatnia?
 

Kontárvadászat,

avagy fényezők és lakatosok, akik nagy részét látnám szívesen lakat alatt. Hogy találhat olyat, aki tényleg jó, és mitől jó, aki jó?
 

Tuning

Ha unja a banánt. Mire éri meg igazán áldozni, és honnan számít már hobbynak? Mi a különbség a szép és a bazári, a profi munka és a tákolás között?
 

Autóhifi

nem feltétlenül attól jó egy rendszer, ha még az autón kívülről hallgatva is fájdalmat okoznak a basszusok!
 

A rendőr is ember!

viselkedés és mondatok a hatóság szívének meglágyítására. Miért bírságolhatják meg, és miért nem?
 

Autós TITKOK, amelyeket ilyen mélységben, ilyen átfogón tárgyalva garantáltan nem szerezhet be máshonnan!

Az ablak bezárása és visszatérés az előző oldalra!

 Főoldal / Tartalomjegyzék / Megrendelés / Érzelmek az autóvásárlásban / Mikor jön el a csere ideje? / Reklám dekóder / Kereskedő lélektan / Használtat, vagy újat? / A használati jelleg szerepe / Csalóka sztereotípiák / OK, hogy mekkora a takaró, de mekkora a nyújtózás? / Találjuk meg a legjobb hitelt! / Autó áralku / Bemutatkozás